2016. május 23., hétfő

Mayu Tomita és az őrült rajongó



Mayu Tomita a pop szakmában dolgozó 20 éves lányt megtámadta egy rajongója. Több kés szúrást szenvedett a lány és most kritikus állapotban kórházban fekszik.
Tisztázzuk le,hogy nem vagyok túlságosan képben a pop szakmában,még a Japánban sem,sőt mivel nőről van szó,nem is igazán hallottam felőle egészen a mai napig. Mindenhol lehozták az esetet,még magyar honlap is foglalkozott vele (igaz,hogy nem jól nevezték meg szegény lánykát és picit érdekesen sikerült a fordítás,ráadásban alatta rengetegen a japánokat szidták,hogy mennyire betegek...de ez csak a ráadás)
Mayu Tomita az eset előtt feljelentést tett a rendőrségen a zaklató miatt,de csak elhessegették,olyan címszóval,hogy nincsen bizonyíték. Ez a semmibe vevés vezetett oda,hogy a Tomohiro Iwazaki (aki  éves elviekben kifejlett ember példány és elviekben Mayu rajongója) megtámadta őt egy késsel egy esemény/fellépés előtt. Több kés szúrás érte többek között a fején,nyakán és mellkasán. A rendőrség elfogta és a férfi vallomást tett miszerint azért támadta meg az idolt mert az visszaküldte az ajándékokat amiket küldött neki. Ez volt az egyik cikkben,de más cikkben pedig azt említették,hogy nem adott tiszta visszajelzést az ajándékkal kapcsolatban amit kapott. Tehát nem nyilvánította ki,hogy hú de imádja. Mindegy,a lényeg az,hogy egy ajándék miatt ment fel benne a pumpa és saját bevallása szerint "elvesztette a fejét" és ezért támadt a az idolként dolgozó egyetemista (?) lányra. Amikor Mayu elment az előző hónapban a rendőrségre személy szerint Iwazakit nevezte meg mint zaklató,szóval ezt az ügyet simán meg lehetett volna,előzni.
Ez egy nagyon szomorú eset,de sajnos nem egyedüli. Az úgynevezett rajongók sokszor esnek át a ló túl oldalára és a rajongás könnyedén átvált mániába. Ezt mutatja a Dél-Koreában elég nagy mennyiségű sasaeng fan tábor. Ők olyan rajongók akik vagy nagyon utálnak valakit (Azért mert imádatuk tárgyára fenyegetést jelentenek az iparban) és ezért képesek verbálisan is bántalmazni őket és szervezett akciókat kitervelni,vagy annyira szeretik az idolt,hogy akár vérükkel írt levelet is képesek neki küldeni. Japánban is előfordulnak hasonlók,pl 2014-ben az AKB48 pár tagját egy fűrésszel/láncfűrésszel támadta meg egy 40 éves férfi és 2 tag súlyosan megsérült.
Remélem túl éli a leányzó,néztem róla egy kis videót és elég tehetséges,ráadásul ilyet senki nem érdemel ilyen indokkal...
Pár forrás az angolul értőknek:
http://www.japantimes.co.jp/news/2016/05/22/national/crime-legal/female-idol-stabbed-multiple-times-by-purported-fan-at-event-in-western-tokyo-police/#.V0MVq_mLTIU

http://www.bbc.com/news/world-asia-36352495

Ez volt az a cikk ami felkúrt...Esküszöm ilyen faa nem is mondom ki,hogy milyen munkát...
http://444.hu/2016/05/23/osszevissza-szurkalta-a-japan-popsztart-a-kattant-rajongoja?fbfanpage444+20160523+0911

Komolyan..csak engem bosszantanak az ilyenek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése