2016. január 26., kedd

Touch- könyv-








Írta:Jus Accardo
Megjelent:2013
Oldalszám:368


"Mikor egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalin függő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jég kék szemű srácot. De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája" is más – mint az elsőre látszott. Kale a Denazen részvény társaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges" gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át. Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el őket és Dez apja rájön a legnagyobb titokra. A titokra, melyet Dez egész életében meg akart óvni. A titokra, melyért Kale ölne, hogy megóvja."
Nos akkor…hol is kezdjem? Az elején megismerkedünk Dezzel aki utálja az apját amiért nem törődik vele és keresztbe tesz neki ahol csak tud.Az anyját elvesztette de nagyjából boldog életet él.Magyarán mindene megvan.Az adrenalin függőséget meg úgy vegyétek hogy már az elején ledeszkázik egy pajta vagy mi tetejéről mert az olyan "muris".Ez ilyen jól van jányom szituáció,ami picit érthetetlen,mégis érthető, hiszen mit vár az ember egy adrenalin mániás gazdag leánykától? De nem úgy sül el a deszkázás,ahogy gondolta, sőt..egészen máshol sikerül landolnia.Aztán ugye megérkezik az erdőbe ahonnan egy dombról ledübörög Kale aki alatt kipusztul a növényzet amíg mezitnájk megy. Yepp…végül is ez bárkivel előfordulhat….bárki láthat ilyet. De számomra már itt gyanús volt a csávóka…Ezek után következett egy elég komikus jelenet ( legalábbis számomra). Ellopja a csaj cipőjét konkrétan.De komolyan…ha bele olvasol a könyvbe rájössz,hogy egy kicsit ellent megy a fizikának az, hogy  a nagy csávóka felhúzza a 17éves lány lábbelijét és üldözik. Dez kedvességéből (és abnormális felfogásából kifolyólag) fuull természetesnek gondolja, hogy haza viszi, eteti, megfürdei és amikor észreveszed hogy full tudatlan a dolgokról és ártatlan miközben bérgyilkos aurája volt természetes hogy vele mész amikor az apád fegyvert fog rá.Ugye milyen ész szerű az egész?? :D
De valójában ez is érzékelteti már azt,hogy mennyire fognak egymáshoz ragaszkodni,legalábbis én kapásból erre gondoltam.
Ezek után indul be a cselekmény és feltűnik egy misztikusnak ható név. A Kaszás. Ő volt az egyetlen aki megmenekült a Denazentől. Reménykednek benne és keresik éppen ezért felkeresnek egy csomó hatost meg. Dez személyisége egyre jobban kibomlik,ahogyan a múltja is és ez igaz a férfiúi oldalt erősítő Kalere is,a maga lassú és aranyos módján..Komolyan néha ilyen vigyort ragasztott az arcomra ez a könyv főleg Kale miatt :D Az a csávó....Kész van. El sem tudom mondani. Ezt el kell olvasni,ahhoz,hogy átjöjjön. Az ártatlansága üdítő. Nem szeretnék többet mondani, az már erős spoiler,pedig így se fogtam vissza magam.
De azért meg szeretném osztani az egyik kedvenc…momentumomat.
Best of jó hatos jelenet:Van ott egy csávó akit úgy hívnak hogy Panda.Na az ő képessége az utolsó csata jelenetben derül ki.Panda...egy kibaszott panda :D Mindenkit szétkap :D
Na ugye a Kaszást keresik végig mindenen keresztül kasul amikor kiderül hogy nem is létezik vagyis nem úgy ahogyan ők gondolták mert a Kaszás legendáját a jó hatosok vezetője indította el hogy reményt adjon a Denazen rabjainak.
Maga a könyv elragadó :D Aki szereti a kalandokat,szerelmet és fejfájást ami a folytatás miatt alakul ki annak ajánlom hogy olvassa el :D
Meg van egy rossz hír ezzel kapcsolatban.Külföldön a könyv 5 részes:

Magyarországon jelenleg 3 rész van kiadva és a többi is érkezni fog idővel. Legalábbis szerintem.Elég lassacskán folytatják.Bár a második és a harmadik között nem kellett sokat várni,de az első után egy elég nagy kihagyás volt. Remélem ezúttal nem lesz :)
Ennyi voltam...Nagy lazán...Etika vizsga után... :D
Bye Bye~





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése