2016. január 27., szerda

Throne of Glass-Üvegtrón-Könyv-Lovely Books-






Szerző: Sarah J. Maas
                                                               Kiadás éve:2013
                                                               Oldalszám:544



"Az ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára.
Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták.
A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország korona hercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve."


Na akkor kezdjük Celeana-val.Imádom ezt a lányt :D A személyisége szabados,vad,érzéki és halálos.Imádom ahogy helyre rakja a férfiakat.Igazi példakép.Nagyon sok rejtély veszi körül,ezt a fiatal hölgyikét,de ezzel még külön fűszerezést kap a történet.Nem az az igazán nőies forma,mégis ki merem jelenteni hogy mindenki fejét elcsavarja.Van néhány elbűvölően gyerekes momentuma,de nyugalom.Mindenkit elintéz.A múltja nem éppen a leg...jobb.Mondhatnánk hogy nem volt gyerek szobája.A bérgyilkosok királya nevelte,néha nem épp kedves módszerekkel.Továbbá megjelenik még Sam.Nos Samről keveset tudunk.Annyit összesen hogy a múltban volt,Celeana szerette és már nincs képben.
A Sóbányás rész az elején nagyon élethű,mármint teljes hú de bele a közepébe és beléd vág...Hihetetlenül lesokkolt.
Maga Távolvég és Adarlan részletesen ki van találva,az író részletes leírásokat ad a világa történelméről,szokásairól,öltözködési szokásokról és a királyi udvarról és benne uralkodó körülményekről.A könyvhöz még egy térképet is kapunk hozzá a könyvön belül.Több novella is megjelent hozzá,bár egyik sem olvasható magyarul tudomásom szerint.Megjelenik benne a kapzsi,elszegényedett,mégis feltöri vágyó udvar hölgy, a kedves,titokzatos,idegen, a leigázott ország hercegnője (akinek amúgy szervez része lesz a történetben.Nagyon jóban lesz Celeana-val,egymás segítségére lesznek többször is) jaa és ha az udvarnál tartunk meg kell említenünk Dorian herceget és Chaol kapitányt.Dorian első olvasatra beképzelt herceg,másodjára is,harmadjára máár látsz benne valami mást.Negyedjére pedig rájön az ember hogy felül emelkedik az udvara romlottságán.Bár nem mindenki rossz ott.A királynő kifejezetten kedves és imádja a fiát...csak hát...királynő.Eleve ezzel szerintem elmondtam hogy picit...naiv és anyagiasnak tűnő.De nincs sok szerepe.Ahogy a király se jelenik meg valami sokszor,de sugárzik belőle a rossz akarat,már rögtön.Nem azért de úgy érzem ő lesz a fő gonoszxD De nem tudom.Majd a második részből kiderül.Amúgy a fickó sok országot és régiót elfoglalt.Szóval kiegyezhetünk abban hogy utáljuk?xD Mert én nem komálom.Meg eleve,milyen marha csinál ilyen versenyt?Bérgyilkosok harca,ahol gazdagok pattognak? Huh...kreatív,kedves.Meg a vége..waa.
A versenyzők meg...Egy kivételével mind egy egy dick.Komolyan.A női versenyzőt lenézik,kikezdik meg gyilkolásszák egymást.Na kész..A gyilkosságok is részletesen vannak leírva.Szépen kifejtve.Ja amúgy Chaol....elsőnek kegyetlennek tűnik és ridegnek,másodjára már olvad aztán rájövünk hogy jó fej ő :D Ő lesz Celeana tanítója.Mintha amúgy kellene neki.Nagy szíve van,hiába volt "nemes" nem látszik rajta.Valahogy kilóg az ottaniak közül.Végig aggódik a lányért.Doriannal ellentétben nem egy irodalom kedvelő.Mégis tökéletesen megérte Celeanat és próbálja őt a jó úton tartani.
A történet folyamán kialakul egy...elképesztő szerelmi háromszög.Dorian a herceg,Chaol a kapitány és Celeana a bajnok jelölt szereplésével.És...a vége oly mértékben megdöbbentő...hogy padlót fogtamxD mégjobban megszerettem Celeanat. Top 5 kedvenc női főszereplőmben benne van.
 Néha van szemszög váltás,ami alapján megismerhetjük a hím egyedek gondolkodás módjába és lelkébe.Én személy szerint mindkettőt megkedveltem.Nem tudnék dönteni.Bár nekem a hercegekkel van egy enyhe elő ítéletem.

Összegzés:  Ez egy nagyon jó könyv.Magába szippant az egész hangulat,a szereplők minden minden :D Ajánlom mindenkinek aki szeretne utazást tenni egy különleges világban.
Nagy nagy kedvencem,az írónő stílusa nagyon jó,könnyen érthető,mégis korhoz illő. Négy része van kiadva és mindegyik megvan és a polcomon várja,hogy végre elolvassam :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése